“بسم رب الشهداء والصدیقین”
۲۴ آذر سالروز عروج خونین و آسمانی شدن سردار شهید علیرضا ناصری، جانشین لجستیک و فرمانده محور پشتیبانی لشگر ۵۷ حضرت ابوالفضل (ع) لرستان، در دوران دفاع مقدس و از فرماندهان و شهدای شاخص لجستیک سپاه در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران (۱۳۶۷- ۱۳۵۹) را گرامی می داریم.
مستند و کلیپ ” مَردِ میدان” به مناسبت سی و سومین سالگرد این سردار و فرمانده شهید، تهیه گردیده و منتشر می گردد. این مستند به حضور رزمندگان دلاور لشگر ۵۷ ابوالفضل (ع) و سردار شهید علیرضا ناصری جانشین لجستیک و فرمانده محور پشتیبانی این لشگر در دوران دفاع مقدس و در عملیات بیت المقدس ۲ که ۲۵ دی ماه ۱۳۶۶ در سلیمانیه عراق و در شرایط بسیار سخت طبیعی و برف و سرما انجام گرفت، می پردازد.
از ویژگی های برجسته و قابل توجه و تامل این مستند، علاوه بر تداعی بخشی از خاطرات تلخ و شیرین دوران دفاع مقدس و زنده کردن یاد و خاطره سردار شهید علیرضا ناصری – با پخش صدا و تصویر این مجاهد شهید – برای اقوام، دوستان، همرزمان و علاقمندان، و به تصویر کشیدن گوشه ای از سختی هایی که رزمندگان مجاهد و صبور و شجاع این آب و خاک که بنا به تکلیف دینی، اخلاقی، انسانی و ملی متحمل شده اند؛ به تصویر کشیدن روحیه بالای رزمندگان – در کنار نماز و دعا و توسل و توکل- شوخی هایی است (که در چارچوب؛ ادب و اخلاق) در آن شرایط سخت و دشوار، در بین رزمندگان (فارغ از موقعیت و مسئولیت و …) متداول بود و به نوعی، آبی بود بر آتش مشکلات و سختی ها، اعم از: مشکلات و مشقات طبیعی، یا شرایط سخت میدان جنگ و غرش توپ و تانک و خمپاره و میدان مین و هزار مورد دیگر از این دست است.
اتفاقا این نوع طنز(طنز دفاع مقدس و جبهه و جنگ) بهترین و فاخرترین طنزی است که مخاطب با تمام وجود آن را می پذیرد. همین طنز شوخی با “عباس” می توانست(اگر از آرشیوهای خاک گرفته خارج و روی آن کار می شد) و می تواند در زمره طنزهای جذاب و خوب دفاع مقدس قرار گرفته و ماندگار شود! یا شوخی های دیگر شهید ناصری با همرزمان و نیروهای تحت امر، که به موازات تذکر ها و دستورات نظامی، از شوخی و رفتار دوستانه و برادرانه نیز غافل نمی شود. مواردی که هر کدام می تواند درسی اخلاقی و مدیریتی باشد. همانند همان جایی که شهید ناصری با رانندگانی که کنار مسیر و در موقعیتی نامناسب در میدان جنگ دچار بی احتیاطی شده و همرزم شهید ناصری یکی از آنان را صدا می زنند و شهید نیز با توجه به حضور دوربین در داخل خودرو؛ آرام به ایشان تذکر می دهد که: “حواستان به خودتان باشد!” و بعد، با صدای بلندتر و حالتی شوخی، می گویند: “خوبید آقا!” و لبخند راننده رزمنده حاکی از پذیرس تذکر و رضایت از رفتار مسئولانه و محترمانه شهید ناصری دارد! یا در موردی که زمزمه هایی در آن شرایط سخت جنگی دارند و یا شوخی که با رزمنده دیگر دارند و …
اما افسوس که مطالعات و پژوهش های حوزه دفاع مقدس و ورود پر قدرت و تخصصی هنر( در ابعاد مختلف) به این حوزه یا کم بوده و یا سطحی به این مقوله بسیار مهم و «گنجینه دفاع مقدس» نگاه و توجه شده است. تنها چیزی که (خواسته یا ناخواسته) باب شده و به یک مستمسک و مَفِر برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت و تکلیف و وظیفه تبدیل شده است؛ همین گفتن جمله تلخ و تکراری: “شهدا شرمنده ایم” می باشد؛ این جمله کاملا درست است، اما کافی نیست؛ حالا که می دانیم مدیون مجاهدت و ایثارگری شهدا هستیم؛ چرا کاری نمی کنیم که شرمنده شهدا نباشیم؟!

یادداشت سردار شهید علیرضا ناصری در خصوص عملیات بیت المقدس ۲ که در تاریخ ۲۵ دی ماه ۶۶ ثبت شده است (بخشی از نتایج مرحله اول عملیات)
درود و صلوات می فرستیم به روح پاک سردار شهید علیرضا ناصری، شهدای این عملیات و همه شهدای گلگون کفن دوران پر افتخار و ماندگارِ دفاع مقدس، و به حماسه سازان هشت سال، حماسه و خون، افتخار می کنیم.
متاسفانه به دلیل مشکل فنی سایت، امکان بارگذاری با کیفیت بالاتر این مستند – فعلا – مقدور نیست. ولی به محض رفع مشکل فنی، این مستندِ خاطره انگیز، با کیفیت بالاتر، جهت علاقمندان، بر روی سایت سردار شهید علیرضا ناصری بارگذاری خواهد شد.
عملیات بیت المقدس۲ با رمز «یا زهرا(سلام الله علیها)» در ساعت ۱ و ۱۵ دقیقه ۲۵ دی ماه ۱۳۶۶ به منظور آزادسازی ارتفاعات غرب شهر ماووت عراق درمنطقهای به وسعت ۱۳۰ کیلومترمربع آغاز شد و در سختترین وضعیت جوی، در میان برف و سرما، توسط یگانهای سپاه، از جمله؛ لشگر ۵۷ ابوالفضل (ع) لرستان انجام گرفت.
یگانهای خودی، علاوه بر مشکلاتی که برای استقرار داشتند، هنگام پیشروی و رسیدن به مواضع دشمن نیز با دشواریهای بسیاری مواجه بودند، چنانکه رزمندگان، مسیرهای طولانی را به مدت ۶ تا ۸ ساعت در میان برف و کوهستان طی می کردند و تراکم برف در برخی محورها سبب گردیده بود تا نیروها، علاوه بر دشمن، به نوعی با طبیعت و سرمای کشنده منطقه نیز مبارزه کنند.
عملیات بیت المقدس۲ در دو مرحله طرحریزی شده بود. در مرحله اول قرار بود ارتفاعات «یولان»، «دستهرمدان»، یالهای «کوجارو» و «الاغلو» تصرف شده و سپس در مرحله دوم پیشروی به سوی کوههای «مرکبه» و «قیوان» ادامه پیدا کند. این عملیات، با موفقیت و دستیابی به اهداف تعیین شده به پایان رسید. البته این عملیات متعاقب حملات و دفع تک های دشمن، به مرحله سوم و کسب پیروزی ها و موفقیت های دیگری برای رزمندگان ما نیز رسید.(جزییات عملیات بیت المقدس ۲ در مطلب جداگانه ای، منتشر (باز نشر ) خواهد شد.
Www.shahidnaseri.ir
۱۴۰۰۰۹۲۴