«بسم رب الشهداء و الصدیقین»
سوابق مبارزاتی و انقلابی سردار شهید علیرضا ناصری

آشنایی با مبارزات حضرت امام خمینی پس از قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲:
در دهه ۱۳۴۰هجری شمسی و پس از قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ مردم بر علیه رژیم پهلوی به رهبری حضرت امام خمینی ( ره ) از طریق برخی از روحانیون معظم و مبارز خرم آباد که با خانواده ایشان معاشرت داشتند، آشنایی بیشتری با مبارزات، افکار و اندیشه های بلند حضرت امام خمینی ( ره ) پیدا نمود و در اوج جوانی، شدیدا به شخصیت و اهداف مبارزاتی آن حضرت علاقمند شد. از آن پس، علیرغم کمبود وسایل ارتباط جمعی و حساسیت رژیم شاه نسبت به حضرت امام ( ره ) و فعالیت های آن حضرت و دلدادگان او، شهید ناصری به صورت جدی پیگیر روند مبارزات حضرت امام خمینی ( ره ) رهبر نهضت مردمی مبارزه بر علیه حکومت فاسد و دست نشانده پهلوی گردید و فکر و ذهن خود را متمرکز و معطوف مبارزات آن حضرت نمود. سردار شهید علیرضا ناصری در آن سالها، اگر چه در سنین جوانی قرار داشت اما پیام حرکت امام را به خوبی دریافت نمود و به فراخور سن و موقعیت خود، تلاشهای فراوانی در جهت تبلیغ و ترویج اهداف و اندیشه های حضرت امام خمینی ( ره ) و آشنا نمودن اطرافیان، دوستان ، اقوام و افراد قابل اطمینانی که به هر نحوی با آنان ارتباط داشت، بعمل آورد.
همصدایی و همراهی در مرحله جدید نهضت امام خمینی:
نهضت امام خمینی که از سال ۱۳۴۲ و بعد از ۱۵ خرداد آن سال وارد مرحله ای جدید شده بود، درسال ۱۳۵۶ وارد مرحله سرنوشت ساز خود گردید. شهادت آقا مصطفی فرزند ارشد حضرت امام روح تازه ای به نهضت بخشید. روحانیون در سراسر کشور دست به افشاگری علیه حکومت جبار پهلوی زده و لزوم حمایت از نهضت امام را گوشزد کرده و مردم را به هم صدایی و همراهی با حرکت انقلابی امام فرا خواندند. شهید ناصری نیز که بین دوستان و اقوام مقبولیت و محبویت فراوانی داشت و مورد اعتماد و اطمینان بود، همه کسانی را که احساس می کرد دل به امام و مبارزاتش بسته اند را به همراهی با نهضت امام فرا می خواندند.
حضور فعال در تظاهرات مردم خرم آباد در سال ۱۳۵۷ بر علیه رژیم شاهنشاهی:
معرفت، ارادت و علاقه شدید شهید ناصری به حضرت امام و هدف مقدس ایشان که احیای مجدد اسلام بود؛ از طرفی مشاهده فساد، تبعیض و خفقان رژیم دست نشانده و بی اراده حاکم بر مملکت، باعث شد تا این شهید گرانقدر ضمن پیگیری فرامین آن حضرت، همزمان با قیام و تظاهرات سراسری مردمی برعلیه رژیم شاه خائن در سال ۱۳۵۷، به صف مبارزان و تظاهر کنندگان شهر خرم آباد بپیوندد. ایشان در تظاهرات مردمی خرم آباد بر علیه رژیم مزدور پهلوی حضوری فعال داشتند و چندین بار به خواست خدا از آتش مسلسل های دژخیمان شاه که سینه او و مردم تظاهر کننده که از ظلم و فساد و بی عدالتی حکومت به خروش آمده را نشانه رفته بودند، جان سالم به در برد.

در یکی از رویارویی های مزدوران شاه و مردم انقلابی، ایشان به همراه تعدادی از مردم انقلابی خرم آباد با در دست داشتن سنگ، چوب و حتی شاخه های شکسته شده درختان کنار خیابان ها با نیروهای ساواک درگیر شدند. درگیری از سمت خیابان ۲۴ متری به سمت سبزه میدان کشیده شد و در خیابان روبروی قلعه فلک الافلاک ( امام خمینی فعلی ) خرم آباد نیروهای ساواک، مردم شرکت کننده در تظاهرات، ایشان و فرزندش خردسالش که به همراه پدر در تظاهرات شرکت کرده بود را از فاصله کم به رگبار بستند. ولی به لطف خدا گلوله های شلیک شده به ساختمانها و مغازه های چسبیده به پیاده رو خیابان دوازده برجی ( امام خمینی فعلی )که پشت سر تظاهر کنندگان قرار گرفته بود، اصابت نموده و ظاهرا کسی شهید و مجروح نشد.
شهید ناصری بارها در تظاهرات مردم خرم آباد بر علیه رژیم شاه شرکت نمود. آخرین بار نیز در جریان تصرف هنگ ژاندارمری شهر خرم آباد که در تاریخ ۲۳ بهمن سال ۱۳۵۷توسط مردم انقلابی خرم آباد با هدف تسلط بر آخرین پایگاههای نظامی رژیم صورت گرفت؛ به اتفاق دو تن از برادران و چند نفر از بستگان نزدیک خود حضور داشتند. جمعی از انقلابیون وارد انبار سلاح و مهمات ژاندارمری خرم آباد شدند و سلاح های موجود در انبار ژاندارمری را به بیرون از انبار و مقر نظامی فرستاده و دیگر انقلابیون نیز سلاح و مهمات را بین نیروهای مردمی توزیع می نمودند. بر اثر آتش گشودن ماموران ژاندارمری وعقب نشینی موقت مردم، افرادی که وارد انبار سلاح و مهمات شده بودند در محاصره نیروهای نظامی گرفتار شدند. با پرتاب گاز اشک آور و تیراندازی های شدید مزدوران شاه عده ای از انقلابیون و یکی از برادران شهید ناصری که داخل انبار مهمات شده بودند بر اثر تیراندازی مزدوران شاه و استنشاق گاز اشک آور به شدت مجروح گردیدند. با هجوم دوباره تظاهرکنندگان از جمله: شهید ناصری درب ورودی ژاندارمری شکسته شد و ماموران و نیروهای نظامی مجبور به عقب نشینی شده و هنگ ژاندارمری خرم آباد به عنوان آخرین پایگاه نظامی رژیم جبار شاهنشاهی در شهر خرم آباد با تقدیم دهها شهید، بعنوان یکی از آخرین پایگاههای حکومت پهلوی سقوط کرد و به دست نیروهای مردمی افتاد. پس از سقوط ژاندارمری، شهید ناصری و سایر انقلابیون قفل انبار سلاح و مهمات را که تعدادی از انقلابیون از جمله: برادر خودش، پس از ورود به انبار و عقب نشینی اولیه مردم انقلابی، توسط نیروهای نظامی در آنجا محبوس و مجروح شده بودند را شکستند و این افراد و سایر مجروحان را جهت مداوا به بیمارستان رساندند.
پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و عضویت در کمیته انقلاب :
سردار شهید علیرضا ناصری پس از پیروری انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ عضو کمیته انقلاب شدند. کمیته انقلاب تنها چند روز پس از پیروزی انقلاب تشکیل وتا چند ماه بعد از پیروزی انقلاب نیز فعال بود. هدف این کمیته برقراری نظم و امنیت مردم، دستگیری عوامل بجا مانده از حکومت، رسیدگی به امور مردم و … بود. شهید ناصری به اتفاق سایر اعضای کمیته انقلاب نقش زیادی در حراست از اموال عمومی و برگرداندن آرامش و برقراری نظم و امنیت به شهر خرم آباد داشتند .
ویرایش: ۴۰۰۰۸۱۶
www.shahidnaseri.ir